Så skapar du en funktionell verkstad hemma

För att din verkstad hemma ska vara användbar behöver du ha rätt produkter och verktyg. Köp saker efter behovet du har. Inred sedan verkstaden på ett sätt som möjliggör att du kan arbeta effektivt.

När du ska inreda din verkstad är det en fördel att planera inredningen och vilka verktyg du ska ha. Med bra verkstadsinredning kan du på ett effektivt och snygg sätt skapa ordning och reda bland dina verktyg. Det finns massor med bra produkter för verkstad och garage som du kan införskaffa för att ha ett funktionell verkstad. När du ska välja ut verktyg och produkter som du ska köpa till ditt garage är det viktigt att du först funderar på vad du främst ska göra i din verkstad. Sedan köper du verktyg som fyller det behovet. Exempelvis om du ska byta däck i garaget behöver du bland annat fälgkors, domkraft och mutterdragare. Tänk på att när du mekar med bilen är det vissa saker som inte är lagliga att göra själv.

“Sänk domkraften helt och skruva åt bultarna ordentligt med fälgkorset” Läs mer här

Inred med eftertanke

Retro / vintage workshop with misc. tools.
Retro / vintage workshop with misc. tools.

När du ska välja ut verkstadshyllor, bänkar, arbetsbelysning och verktygstavlor är det viktigt att tänka på ergonomin. Placera sakerna på ställen där du enkelt kan nå dem. Tyngre saker som kompressor, svets och annan större verkstadsutrustning kan du med fördel placera ut på bra ställen där du inte behöver flytta dem hela tiden.

Bra verktyg att ha i ett garage

Ett tips på några bra verkstadsprodukter är kompressor, svets, olika elverktyg, borrmaskin, skruvdragare, domkraft och olika skiftnycklar. Tänk på att ha bra lås på verkstaden för att undvika inbrott.