Installera brand- och säkerhetsdörrar

Rätt slags dörr gör stor skillnad vid brand och inbrott. Om du är i byggbranschen och bygger hus till hyreshus och bostadsrätter är det klokt att redan från början sätta in rejäla brand- och säkerhetsdörrar. De är lika snygga som vanliga ytterdörrar, men ger de boende ett mycket bättre skydd.

En ytterdörr fyller flera funktioner. Bland de viktigaste är att skydda personerna som bor i lägenheten. Med en riktigt säkerhetsdörr minimeras risken för inbrott. Det blir svårare att bryta upp dörren. Än viktigare är brandskydd. En dörr med brandskydd håller eld och gas utanför dörren mellan 30-60 minuter. Ofta avgörande minuterna i väntan på hjälp. Du hittar ett stort utbud av brand- och säkerhetsdörrar på prodoor.se som alla uppfyller EU:s skyddskrav. De har även jour så att de boende snabbt får en ny dörr efter brand eller inbrott.

Investera i säkra dörrar

Det är alltid billigare att göra rätt redan från början. Alla fastigheter kan brinna, men hur en byggnad är utformad och byggd påverkar hur snabbt förloppet sker. De boende är relativt säkra i sina lägenheter ifall de inte kan använda trapphuset i väntan på brandkåren. Branddörrar klarar även gasläckor vilket ger än mer trygghet.

Det är också smart att göra det svårt för inbrottstjuvarna redan från början. Att bli utsatt för inbrott är jobbigt och skapar ofta en olustkänsla. En säkerhetsklassad dörr är svårare att bryta sig in i. Skulle de mot förmodan lyckas kommer Prodoor omgående att hjälpa er genom deras jour.

Det är klokt att ha ett helhetstänk vid fastighetsbyggen. Skapa en trygg och trevlig ingång med mycket belysning. Många hyresgäster och bostadsrättsinnehavare är villiga att betala för digitala lås och extra säkra kodlås. Genom att minimera risken för att problem ska uppstå blir fastigheten än mer attraktiv. Naturligtvis måste både dörrar, lås och postlådor också vara snygga och estetiskt tilltalande. Men ju mindre anledning blåljuspersonal har att besöka fastigheten, desto bättre är det.