Så ska du tänka kring poolbygget

Att ha en egen pool är guld värt. När du bygger pool är det viktigt att fundera över placering och hur stor poolen ska vara. Att välja en kvalitéts pool som tål det svenska klimatet är en stor fördel om du vill att den ska hålla länge.

Home,Swimming,Pool,In,Garden,And,TerraceAtt bygga hus är tidskrävande och ett evigt planerande. Om du håller på att bygga ett hus med tanken att också ha en pool är ett tips att kolla in thermopool, läs mer om Thermopool här för att få mer information. Det finns många fördelar med att välja en sådan pool. Denna pooltyp är mer tålig än vad andra är och dessutom är thermopoolen väldigt energisparande. Du kan få energikostnad ner rejält. Väggarna fylls med betong och armering och hur mycket som behövs av det beror på vilken storlek på poolen du väljer. Om du vill ha en stabil pool som tål det svenska klimatet är detta poolen du ska ha. Eftersom poolerna finns i fyra olika storlekar är det lätt att anpassa poolen efter din trädgård. Det vanligaste måttet som folk väljer på pool är 4×8 meter. Ett tips är att inte bygga en för liten pool. Många ångrar ofta att de inte valde en större modell.

Poolen ska vara på lagom avstånd från huset

När du ska bestämma var poolen ska vara är ett tips att placera poolen på ett ställe som är både soligt och vindskyddat. Du vill varken ha poolen för nära eller för långt bort från huset. Fundera på vad du vill ska få rum mellan poolen och huset. Kanske vill du ha en uteplats med både solstolar och matbord. Det är också bra att räkna på alla kostnader när du ska bygga poolen, allt från elektrikerjobb för belysning till att bygga till en altan eller soldäck. Kolla också om det krävs bygglov för poolen.