Så inreder du det nyrenoverade hemmet bäst

Att inreda ett hem helt från början är både roligt och utmanande. Det gäller att hitta en bra balans i inredningen och samtidigt ha en röd tråd. Genom att använda olika inredningsdetaljer kan du skapa en intressant och personlig atmosfär i bostaden.

När du har totalrenoverat ditt hem börjar du på ett blankt blad när det gäller inredningen. Det är lite av en konst att få till en både snygg och personlig inredning i ett hem. Men det finns många tips som du kan använda för att verkligen höja stilfaktorn i bostaden och få en bra helhet. Textilier är väldigt viktiga för att kunna knyta samman inredningen. Det finns bland annat fina sammetsgardiner som kan sätta en lyxig touch på hemmet. Sammetsgardiner är inte bara estetiskt tilltalande, de fungerar även bra som mörkläggningsgardiner.

Textilier ger en livfull inredning

Sammetsgardiner kan du använda dig av för att göra inredningen personlig. En snygg gardinuppsättning kan förvandla hela rummet. Om du har en strikt ljus inredning kan du med fördel satsa på mer färgstarka gardiner. Det är även effektfullt att gardiner i neutrala toner som grått, beige och vitt. Du kan med fördel kombinera gardinerna med sammetskuddar som antingen är enfärgade eller mönstrade. Textilier överlag är perfekt att använda för att ge liv till inredningen genom att blanda olika material och texturer.

Inredningsdetaljerna visa din personliga stil

När du inreder ett hem helt från början ska du våga vara modig och visa din egen personliga stil. Då undviker du att inredningen blir generisk och tråkig. För att intrycket i ett rum inte ska bli rörigt är det en bra idé att satsa på inredningsdetaljer, några färgklickar eller stor blickfångare. Det är inredningsdetaljerna som gör hela skillnaden. Med inredningsdetaljerna kan du även binda samman alla rummen i bostaden genom exempelvis en färg som den röda tråden. Låt dig inspireras av årets inredningstrender som bland annat är böljande former, mjuka material och neutrala toner. Tänk dock på att ha lagom många prylar för att inte få ett rörigt intryck. Välj även inredning som gör dig glad och lyfter humöret en dålig dag.

Tips på trendiga inredningsdetaljer:

  • Olika textilier
  • Tavlor
  • Vaser
  • Speglar
  • Växter
  • Lampor