Höj värdet på nybyggt hus med utomhusspa

För dig som planerar att sälja ett nybyggt hus så är det några saker du kan tänka på. Det går nämligen att höja värdet på huset ytterligare med några bra tips. Här hittar du några metoder för att maximera husets värde.

Ett bra tips är att passa på och installera ett utomhusspa vid huset – detta och andra detaljer vid uteplatsen är eftertraktat tillägg som höjer känslan av mys och lyx, som gör huset ännu mer åtråvärt för potentiella köpare. Ta sedan gärna foton på uteplatsen under sommaren även om du inte planerar att sälja förrän senare på året, för att visa upp huset från sin bästa sida när du annonserar.

Andra bra saker att tänka på

  • Det första intrycket är väldigt viktigt. Se därför till att utsidan och hallen är i toppenskick, samt att hallen är bra belyst och inte känns stökig. Det kan även vara lämpligt att visa med exempel på praktisk förvaring hur hallen kan hållas städad och strukturerad.
  • Därefter så är köket och badrummet de två viktigaste rummen i huset, och det är här jätteviktigt att de känns fräscha och fina. Använd gärna ljusa, neutrala färger såsom vitt eller ljusgrått till väggar och skåp för att få det att kännas fräscht, öppet och luftig.
  • Att ha ett fint golv är klart värt investeringen, då detta är något som lätt höjer hela rummet.
  • Planera väl när du ska börja med försäljningen; det rekommenderas ofta att du börjar under sensommaren till hösten, eller efter årsskiftet, då det är många potentiella köpare som har funderat på hur de vill göra med boende under sommarens eller julens ledighet, eller som har separerat under den tiden.
  • Visningar är ofta på kvällen, så det är viktigt att du tar med i beräkningen hur huset kommer att se ut när solen börjar gå ned, och fixar bra belysning i alla rum.
  • Undvik att visa upp tomma rum – det är bäst att inreda snyggt och städat, och att visa på att det får plats en dubbelsäng i sovrummet. Alla har inte lika lätt att se på ett tomt rum och föreställa sig det med möbler, och detta blir då jätteviktigt.